Smarriga kladdkaksmuffins
2 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
0.5 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 st nypa salt
100 g mörk choklad (jag tog mintchoklad,det blev mums!)
Vispgrädde och färska bär till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Fast är man lat som jag så kan man smälta chokladen i micron också, typ 5 minuter högst! Kom ihåg att röra om då och då.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.

har du ngt bra filmtips ? (:
åh, choklad. jag saknar det som in i bomben!!!
svar: tack lisa <3
Mmmmmm vad gott! Blev ju jättesugen på det nu!
Oj.. haha folk är ju konstiga. Ja jag förstår inte heller vad grejen är? Varför skriver man elaka kommentarer? Kanske är de avundsjuka.
Tack så mycket mysen! Du är också väldigt snäll :D
Kram!
Göttigt!
Ta med dig några när vi ska promenera. Då orkar vi gå fortare ;)
min skolkafeteria sljer sådana med grdde, så jag brukar alltid köpa en på fredagarna. de r så otckt goda!
Oh, yes! Precis vad jag behöver!