Chokladkaka
I dag bakade jag en jättegod chokladkaka så jag tänkte dela med mig utav det smarriga receptet! :)
Chokladkaka, 175 gr. 30 st.
350 gr. rumsvarmt eller smält och svalnat smör
6 dl. socker
3 dl. kakao
1 dl. ljus sirap
6 ägg
5 dl. siktat dinkel *
Glasyr
400 gr. mörk choklad
5 dl. grädde
2 tsk. smör
Smörj och bröa en långpanna. Vispa smör och socker ljust och pösigt. Vispa i kakaon, sirapen och sedan ett ägg i taget under vispning. Vänd ner mjölet
Grädda mitt i ugnen ca. 15 min. i 175 gr. Kakan ska vara lite kladdig innuti. Låt svalna helt.
Hacka chokladen grovt och värm grädden i en tjockbottnad kastrull. Rör i chokladen och låt sakta smälta på låg värme under omrörning. Tillsätt smöret och rör om så glasyern blir blank. Bred den över kakan och ställ att svalna.
Skär i rutor och förvara i frysen.
Receptet är taget ifrån en fin,fin och bra blogg: nämligen http://ekoblogg.blogg.se
Chokladkaka, 175 gr. 30 st.
350 gr. rumsvarmt eller smält och svalnat smör
6 dl. socker
3 dl. kakao
1 dl. ljus sirap
6 ägg
5 dl. siktat dinkel *
Glasyr
400 gr. mörk choklad
5 dl. grädde
2 tsk. smör
Smörj och bröa en långpanna. Vispa smör och socker ljust och pösigt. Vispa i kakaon, sirapen och sedan ett ägg i taget under vispning. Vänd ner mjölet
Grädda mitt i ugnen ca. 15 min. i 175 gr. Kakan ska vara lite kladdig innuti. Låt svalna helt.
Hacka chokladen grovt och värm grädden i en tjockbottnad kastrull. Rör i chokladen och låt sakta smälta på låg värme under omrörning. Tillsätt smöret och rör om så glasyern blir blank. Bred den över kakan och ställ att svalna.
Skär i rutor och förvara i frysen.
Receptet är taget ifrån en fin,fin och bra blogg: nämligen http://ekoblogg.blogg.se
underbaraclara
jag dör av chokladlängt. det här måste jag prova. tack för tipset
kram
Malin Harju på Ekoblogg
Härligt att du gillade den! :)
Massa kramar!
Trackback