Om ätstörningar och sånt

2009-09-23 | 19:51:32 | Direktlänk | Tankar | 8 Kommentarer
Jag fattar verkligen inte hur jag har kunnat haft ätstörningar,inte såhär efteråt i alla fall när jag tänker på det, för jag älskar mat och när man är hungrig så är ju det godaste som finns att äta mat såklart och jag älskar att baka och njuta utav det jag bakat. Är man hungrig så ska man äta liksom och man måste väl få njuta av livet genom att äta det man tycker är gott och sådär. Förut tillät jag inte mig att äta godis eller kakor och när jag väl gjorde det fick jag en massa ångest. Jag minns förut när jag åt chips eller så, då fick jag sån himla ångest och ville bara spy upp allting men det gjorde jag aldrig.  Men nu kan jag minsann njuta av maten och allt. Till alla ni där ute så vet ni att det inte är hopplöst, man kommer ur det! Men man kan ju låta sig själv äta godis och chips på helgen och någon kaka då och då har man inte dött av.  

Jag blev mobbad i skolan i högstadiet, det var väl där allt började, eller snarare när jag var och badade en gång med tre vänner jag hade från mellanstadiet-högstadiet. Då var det en kille som skrek att jag var tjock och jag tog ju såklart åt mig för jag var bara 12 år. Jag var lite mullig, men sedan så vet jag inte vad som hände. Jag började motionera en mil om dagen, åt inte så himla mycket och sa HELA tiden att jag var tjock, min mamma var sjuk då och märkte ingenting, inte pappa heller. Jag gick aldrig till någon för mina problem, jo, en gång till en kurator. Men det hjälpte inte alls. Men sedan när jag hittade min pojkvän så genom hans hjälp, än fast han också inte alls mådde bra då, så kom jag ur det. Det hade redan då gått rätt långt, jag vill inte tänka på hur långt det hade kunnat gå om jag aldrig kommit ur det. Jag hoppas ni alla med ätstörningar kommer ur det sinom tid. För det är inte omöjligt. Man är bra som man är. Dessutom om man går ned en massa i vikt, så blir man aldrig nöjd. Men nu trivs jag med min kropp, förutom ibland, men jag försöker i alla fall och jag motionerar varje dag.

Jag har dessutom gått upp några kilon sen jag vägde som allra minst och det märks inte, eller snarare jag är inte tjock för det. Fast det är klart att det märks men jag är hellre kurvig än alldeles för smal,för min längd. För jag är bra som jag är! Men jag HATAR att väga mig och väger mig inte längre, jag hatar när jag ser tjock ut i kläder (jag tycker det), det är nog ingen annan som tycker det och köper därför en storlek större, gillar inte när kläderna smiter åt och det ser ut som man är jättetjock. Men jag kommer nog aldrig komma ur det helt, det finns alltid litegrann utav det kvar. Men jag är fri ifrån det och det är ju det som räknas. Sen har man ju dåliga dagar ibland.

Men en sak som jag hatar däremot är att det FINNS ett bantningsmedel på apoteket, som vem som helst kan köpa och tänk då alla smala flickor eller pojkar som går och köper det. Jag läste om det där bantningsmedlet Alli i nyaste BON, det var en man som testat det, han skulle se hur det fungerade, på paketet står det att man ska ha ett bmi på 28 och vara överviktig, men hallå, de tar ju inte ens bmi på apoteket och då kan ju alla köpa det där läkemedlet. Fast ska jag vara helt ärlig så hatar jag alla bantningspiller och bantningstjafs det finns. Ska man gå ned i vikt så gör man det enklast genom att lägga om kosten och motionera. Inte genom ett jävla bantningspiller, fast det som gör mig mest upprörd är att ungdomarna med ätstörningar kan köpa det.


Linnsejj

sv; lisa

oh, ja. tänk om man fick bestämma lite så själv, hur som helst en stund.

2009-09-23    19:58:58    http://linnsejj.blogspot.com/
Lisa

sedan väger muskler också! :)

2009-09-23    20:13:01    http://llisabs.blogg.se/
Erika

Jag hoppas att de som jobbar på apoteket reagerar på om det kommer en smal tjej/kille och köper pillren. Men jag vet inte om de har rätt att neka en myndig person att köpa det även om de ser att personen inte behöver det. Tror inte att de kan neka, tyvärr.



2009-09-23    20:26:28    http://morgondimma.blogg.se/
marie

Lundbergs blir bra :)

Jag ska hänga i skolan lite i början av oktober 2-4 tror jag.

Men annars är jag nog rätt ledig runt där !

2009-09-23    22:35:55    http://lillbrun.blogg.se/
Moa - En magisk purt til en anan värd

Vad bra att du är bättre! Men vet du - jag tror att amn kan bli helt frisk, faktiskt!



Och de där pillerna är idioti! Även för de som faktiskt är överviktiga. Jag menar - gå ner i vikt snabbare är faktiskt farligt. Det är bättre att ta det långsamt i så fall så att huden hinner med och det inte blir så stor påfrestning för hjärtat.



Vettig du! Kram!

2009-09-24    10:07:51    http://www.moa-fatamorgana.blogspot.com
michelle

fyfan vad hemskt att vad en liten idiotisk pojke sagt ska påverka en själv så mycket. folk tänker inte till på vad de säger.

vad starkt av dig att kunna prata om det. och våga säga att du inte är tjock. jag kan tänka mig att det är väldigt svårt när man har haft ätstörningar innan att våga erkänna det för sig själv och andra.

den här texten ger mig hopp eftersom då vet jag att det faktiskt funkar. att det inte är ute med min vän.

jag har en nära vän som har haft ätstörningar extremt länge. hon börjar komma ut ur det mer och mer, men hon funderar på att ta bantningspiller och såna metoder. det är ju bara ett tecken på att hon inte är frisk än.

helt sjukt att vem som helst kan köpa det!

samhällets syn på vikt är helt jävla sjuk.



kram på dig starka, modiga lisa

2009-09-24    12:15:43    http://chokladstaty.blogg.se/
Anna T

<3333

Du är så finast :)

2009-09-24    13:20:58    http://www.annatjernstrom.webb.se
Hanna

Viktigt och fint inlägg!

Jag blir så jävla arg över att barn och äldre (till och med!) inte tänker innan de gör eller säger något. Häromdagen till exempel var jag och min lillebror på väg till en affär för att köpa lördagsgodis, och han hade på sig min rosa mössa med blå rosett. Två tanklösa idiotflickor i trettonårsåldern PEKADE OCH BÖRJADE GAPSKRATTA! Gör man så? Nej! Jag blir så himla förbannad.



Och tack så mycket för kommentaren om att jag har fina kläder<3

2009-09-25    00:14:57    http://helh.blogspot.com


Innan du kommenterar:

Kommentaren granskas alltid innan den publiceras.
Ingen spam eller reklam, de raderas direkt.
Kommentarer som innehåller något dylikt som "lägg till mig på bloglovin'"
  raderas. Jag lägger bara till bloggar som intresserar mig.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback