Dagens allra finaste

2011-03-23 | 22:40:26 | Direktlänk | Glädje | 4 Kommentarer
Är att jag har världens finaste föräldrar. Jag har alltid fina föräldrar. Men när vi hade fått hem en massa rabatter från H&M, jag har ju också handlat massor på H&M förra året, innan jag skaffade ett eget kort i höstas tror jag det var. Så då sa mina föräldrar att jag skulle få handla för 600 kr på H&M som rabatterna var på ;). Så idag var jag där och prövade en massa kläder, det blev en jättefin blå blommig klänning, ska nog köpa den röda senare, ett par jeansshorts, ett linne, det fick man gratis när jag också valde en blå rutig skjorta. Finfina köp och bästa var ju att de var gratis också för rabattcheckarna vi fått. Då kände jag bara.

Jag har världens bästa föräldrar som får så fina saker. <3 Världens bästa! Pappa och Mamma sa att jag var värd det för hur mycket jag städar och fixar här hemma och det gör jag ju ofta också, typ varje dag. Men bor man hemma ska man göra det också. Man kan väl inte bara sitta och lata sig hela dagarna? Dessutom när jag pluggar på distans, har jag ju tid att göra mer hushållssysslor än de också. Ja, mina föräldrar är bäst helt enkelt!
Det är himla trevligt att gå på stan med de också när jag väl gör det ,eller loppisar med pappa, åh, längtar till loppissäsongen drar igång igen. För några år sen, när man var kanske 13-14 hatade jag gå på stan med mina föräldrar för jag tyckte det var skämmigt typ. Haha!

Nu tycker ni säkert att jag är en bortskämd liten snorunge. Vad vet jag. Men så är det verkligen inte och har aldrig vart. Jag får inte svindyra födelsedagspresenter och julklappar. Jag får inte allt vad jag pekar på. Jag har aldrig begärt att jag ska få något utav mina föräldrar. Eftersom att vi aldrig haft det så bra ställt. Med det menar jag att vi har inte haft på hur många år som helst, föräldrar med lika mycket lön, mamma har vart sjukskriven ganska mycket och får nu en halvtidslön typ. Jag har aldrig fått en systemkamera. Nu förstår jag inte ens, hur man kan ge bort en systemkamera i födelsedagspresent till sitt barn heller... Eftersom de är så sjukt dyra. Det är det jag kallar med att man är bortskämd om man får en massa svindyra saker hela tiden och typ pekar på en massa saker och ens föräldrar köper det eller om man typ inte gör något hemma och typ är som i "Ung och bortskämd" fast det programmet var ju lite, ja, de verkade som det var värre än vad det kanske var. De föräldrarna var ju lite korkade också haha.

Men jag menar. Jag blir glad när jag får saker. Jag blir inte sur och bah, åh, kan jag inte få det där också. Men ni får tycka vad ni vill. Jag är inte bortskämd i alla fall. Verkligen inte. Skulle jag vara det, skulle jag inte handla billiga saker på loppis och Second hand ;). För att då får man mycket för pengarna! Det vill man ju, man vill ju köpa fler billiga plagg än ett superdyrt plagg som man kanske har en gång. Det är ju ashärligt när man fyndat något fint för 20-30 på Röda korset. Helt underbart är det! :D

Nä nu ska jag avsluta det här inlägget som har spårat ut lite kanske... När jag väl börjar skriva kan jag inte sluta typ. Åh, vad knäppt inlägget blev. Då tänker man ju vad ni ska tycka om mig. Som fick det där. Också får man lite dåligt samvete som säger så. Jag har slutat att lägga upp saker jag köpt också, eller jag gör det väl någon gång. För då tänker jag att folk ska tänka, fan vad hon konsumerar. Men köper man mycket på Second hand, tradera eller när det är rea, får man mycket för pengarna, än om man kanske inte har så mycket pengar.

Jag läste en blogg ett ganska långt tag, men slutade läsa den, för att hon handlade typ något varje vecka, jag ljuger inte, men jag tyckte det blev lite överkonsumtion. Köper man en massa kläder hela tiden, känns det ju som man aldrig hinner använda dem heller. Lite onödigt tycker jag. Bättre att köpa något man verkligen vill ha, än fast man gör felköp ibland men då kan man ju sälja vidare på tradera som jag gör väldans ofta.

Men äh. Bäst jag slutar skriva innan jag spårar ut totalt. Kanske jag redan gjort  men jaja.

Puss.

catarina

hm, så rätt så rätt. samtidigt som jag inte kan låta bli att känna mig typ.. bortskämd bara för jag har en systemkamera? :c fast det är ju min hobby, andra kanske spelar fotboll osv. och i såna fall kostar det lika mycket, kanske mer!



men i get your point. man ska vara glad för det man har & det man får. bara att man får mat i magen varje dag är liksom inte alla förunnat!

2011-03-24    05:39:21    http://dailydoseofimagery.blogg.se/
catarina

sen ska man se det som en absolut fördel att inte få allt man pekar på heller; tänk bara hur svårt det kommer bli att försörja sig sedan. att få in "vanan"/förståelsen av 'ekonomi' och liksom sparande är skitbra, för då har man tror jag lättare att lägga upp en budget och så när man flyttat hemifrån; få mer koll över sina utgifter.

så bara massa bra lisa! ett sånthär inlägg skulle man aldrig läsa på exempelvis kenzas blogg ;p (jag följer inte dom här 'toppbloggarna' för jag tycker det blir drygt i längden.)

2011-03-24    05:44:32    http://dailydoseofimagery.blogg.se/
Emma

Du är inte bortskämd ^^

2011-03-24    06:55:10   
Malin

kul! jag hade tänkt 50 kr + frakten som är 30 kr. Vad tycker du om det?

2011-03-24    07:53:44    http://mrswolf.se


Innan du kommenterar:

Kommentaren granskas alltid innan den publiceras.
Ingen spam eller reklam, de raderas direkt.
Kommentarer som innehåller något dylikt som "lägg till mig på bloglovin'"
  raderas. Jag lägger bara till bloggar som intresserar mig.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback