Snälla rara farmor, jag kan bara hoppas att du kommer bli bättre! <3

2010-07-05 | 14:05:47 | Direktlänk | Barndomen | 2 Kommentarer
Du som var barnvakt till oss när vi var små, när vi sov i bäddsoffan, när vi tältade på eran gård. En stroke,flera strokar har du fått och den här var den värsta. Doktorn ringde nyss och sa att hon kommer antagligen inte bli bättre och just nu kan hon inte äta, knappt prata, inte ta medicinen för hon kan inte svälja, hon mår dåligt om någon tar på henne och är himla borta. Trött. Kan inte gå upp ur sängen på sjukhuset och om hon skulle få hjärtstillestånd skulle  de inte göra något, för då kan hon bli ännu sämre, bli hjärndöd eller så.

Tänk att förra veckan var jag hemma hos Farmor och hon var uppe på vinden,bjöd på fika, allt var som vanligt, hon har sagt att hon känt sig väldigt trött och somnat vid köksbordet och i går när hon vaknade, mådde hon dåligt och kände sig konstig. Då sa hemtjänsten att hon fått en stroke. Men hon har ju fått det förut och då har det gått över snabbt och blivit bra igen.

Men den här gången kommer det nog inte bli bra igen. Doktorn var väldigt osäker på att det kommer bli något bättre. Då det inte hänt något sen igår och kan hon inte ta sin medicin så dör hon ju. Det känns så konstigt och ledsamt, min fina farmor som tagit hand om mig när jag var liten, som jag har känt sen jag föddes och nu plötsligt har hon gått och blivit såhär dålig. Det känns overkligt och nu när jag skriver detta, så börjar jag gråta. För som min mamma sa, som är undersköterska, så när hon varken kan äta,dricka eller ta medicinen, om det inte blir bättre i morgon eller när som helst. Så kan hon ju somna in den här veckan. Det är ingen som vet, hur länge hon kommer överleva.

Eller så är hon seg och överlever det här. Men får hon inte i sig någon mat, dricka eller medicin på flera dagar, så kommer hon ju inte överleva. Men det är bara hålla tummarna. Som tur är så får hon dropp och kanske någon medicin genom det och när pappa och mamma var där, kunde han mata henne med lite sockerdricka på sked i alla fall. Fast det är inte bara det att hon inte kan äta, hon har ont i huvudet och ryggen också, men ingen vet ju hur länge det kommer gå, ifall hon blir bättre, hennes ena arm är helt avdomnad och går inte att röra och benen går knappt att röra heller. Som pappa och mamma tror, så kommer hon inte leva länge till. Lever man bara på dropp, så lever man nog inte så länge tror jag. Fast det svåraste är ju att berätta för farfar, hur allvarligt det verkligen är.

Fast jag hoppas att hon kommer bli bättre såklart och skulle Farmor dö nu, så kommer min Farfar vara tvungen att flytta till ålderdomshem eller kanske somna in han också? eftersom det brukar vara så och han är redan så himla svag.

Men jag håller tummarna för att min Farmor kommer bli bättre. Men det är som sagt ingen som vet och ringer läkaren hem, så är det allvarligt.

Men nu är det bara hoppas på det bästa.
Jag önskar jag kunde göra någonting, men det finns tyvärr ingenting  jag kan göra. Igår var jag deppig för allt möjligt, lägger upp det inlägget sen. Men sånt här det är bara helt overkligt, när en gammal människa, som var pigg förra veckan, bara plötsligt blir såhär dålig. Fast det är ju livets gång, tyvärr. När sånt här händer. Tänker jag att jag ska ta vara på alla livets dagar, göra något utav livet och bara ha det fint. Njuta utav livet och ta vara på dagarna.

Maja

Jag hoppas på att din farmor blir bättre! <3

2010-07-05    14:51:14   
Erika

Det är så ledsamt när de man älskar blir dåliga.

Jag hoppas att hon blir bättre, för man slutar aldrig att hoppas.



Kramar!

2010-07-05    19:06:08    http://morgondimma.blogg.se/


Innan du kommenterar:

Kommentaren granskas alltid innan den publiceras.
Ingen spam eller reklam, de raderas direkt.
Kommentarer som innehåller något dylikt som "lägg till mig på bloglovin'"
  raderas. Jag lägger bara till bloggar som intresserar mig.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback